BINA BAKIM URUNLERIBOYA GRUBUJANSENMOLYKOTE URUNLERISPREY URUNLER
GUVENLIK SISTEMLERI KAMERA -ALARM GECIS KONTROLWEPP URUNLERI ( MOTOR BAKIM YENILEME )YAPISTIRICI GRUBU

Ana Sayfa

Kampanyalar

Yeni Çıkanlar

Çok Satanlar

Fiyat Listesi

Garanti Şartları

Teslim Şekli

İletişim

 Sepetim  
 
KATEGORİLER
BANT CESİTLERİ
BINA BAKIM URUNLERI
BOYA GRUBU
CASTROL URUNLERI
CESITLI HEDIYELİK
GENEL AMACLI URUNLER
HIRDAVAT GRUBU
HOBI URUNLER
IKAZ VE UYARI LEVHALARI
INSAAT MALZEMELERI
İZOLASYON URUNLERİ
JANSEN
LIEBERT URUNLERI
MOLYKOTE URUNLERI
OTO BAKIM URUNLERI
OZEL AMACLI YAGLAR
PLASTIK URUNLER
RULMAN GRUBU
RULO FIRCA EFEKT URUNLER
SPREY URUNLER
TEMIZLIK URUNLERI
YANGIN ONLEME SISTEMLERI
YAPI KIMYASALLARI
ELEKTRİK MALZEMELERİ
CERCEVE CESITLERI
ELEKTRONİK
GUVENLIK SISTEMLERI KAMERA -ALARM GECIS KONTROL
IS GUVENLIGI URUNLERI
KIMYEVI MADDELER
MOBILYA AKSESUAR
TEKNIK URUNLER
TOZ BOYA CESITLERI
WEPP URUNLERI ( MOTOR BAKIM YENILEME )
YAPISTIRICI GRUBU
YARDIMCI EV MALZEMELERİ
YONLENDIRME
ZIMPARA VE ASINDIRICILAR
 
HABERLER
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
  SILIKON SEFFAF,BEYAZ,SIYAH,GRI

SILIKON SEFFAF,BEYAZ,SIYAH,GRI - Resmlerini görmek için tıklayınız..

 
Alış Fiyatınız :--
Sepete At
 
 1 - Silikonu Nerede Kullanmalıyız ?  
 
2 - Silikonu Kullanmadan Önce Herhangi Bir Yüzey Hazırlığı Yapmak Gerekir mi ?

 
3 - Silikonlar Her Yüzeye Aynı Mukavemette Yapışır mı , Bu konuda Oluşturulmuş Bir Tablo Var mı?

 
4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ?

 
5 - Silikonlar Sararır mı ?
 
6 - Bazı Silikonların Elastikiyeti Çok Az Veya Çok Fazla , Neden ?

 
7 - Silikon , Sürekli Su Altında Bulunan Yüzeylere Uygulanabilir mi ?
 
8 - Silikon Gıda Endüstrisinde Kullanılabilir mi ?
 
 
9 - Silikonun Tarihçesi ve Özellikleri nelerdir?

 
10-Anaerobik Nedir?
 

 

  1 - Silikonu Nerede Kullanmalıyız ?
       
Silikon bazı yüzeyleri birbirine yapıştırmak , dolgu ve yalıtım yapmak için kullanılan mükemmel bir malzeme cinsidir. Yüksek düzeyde elastik bir malzeme olup , kullanıldığı yüzeylerde dinamik hareketten dolayı kopmaz , çatlamaz , yüzeyle birlikte hareket eder ve güçlü yapışma mukavemetinden dolayı yerinden sıyrılmaz. ALDA silikonları bir çok başka silikonlar gibi ; sararmaz , genleşme yapmaz ve çatlamaz.

  2 - Silikonu Kullanmadan Önce Herhangi Bir Yüzey Hazırlığı Yapmak Gerekir mi ?
       
Bazı yüzeyleri ; beton , yumuşak ahşap , taş , özel alaşımlı metaller , plastikler vb. bir çok madde önceden tahmin edilemeyecek sonuçlar gösterebilir. Bu nedenle şüphe ettiğiniz yüzeylerde küçük bir sahayı önceden test etmenizi tavsiye ederiz. Ancak ne tür malzeme olursa olsun  , silikon kullanmadan önce çok iyi bir yüzey temizliği yapmanız gerekir. Aşağıda bazı yüzeylerin temizliği ile ilgili bilgileri dikkate almanız gerekmektedir.
       Beton ,Sıva , Taş : Bir çelik tel fırça kullanın , bu şekilde her türlü eski kaplama ve kir çıkacaktır. Tüm artık parçalar mutlaka çok iyi temizlenmelidir.(silikon , mastik , beton ayraç yağları , koruma kaplamaları vs.)
       Pürüzlü Yüzeyler : temiz ve iyi bir yüzey oluşturabilmek için tel fırça veya zımpara kağıdı kullanın.
       Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir.
       Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın. Deterjan ve sabunlu su ile temizliği tavsiye etmiyoruz , bu yüzeyde ayraç görevi görür. Temizlik için solvent kullanıldığında , solventin kendi kendine kurumasını , uçmasını beklemeden temiz bez veya temizlik kağıtlarıyla kurutmanızı öneririz.

  3 - Silikonlar Her Yüzeye Aynı Mukavemette Yapışır mı , Bu konuda Oluşturulmuş Bir Tablo Var mı? 
       
Aşağıdaki tablo bu sorunuza cevap verecektir.

Metaller

Toprak Yüzeyler
Aluminyum Mükemmel Seramik Mükemmel
Eloksalli Aluminyum Mükemmel Fayans Mükemmel
Sarı. Bronz İyi Porselen Mükemmel
Krom Mükemmel Tuğla -Kiremit Mükemmel
Bakır iyi Beton İyi
Karbom Çeliği Mükemmel Granit Mükemmel
Galvanizli Çelik Zayıf Mermer Mükemmel
Paslanmaz Çelik Mükemmel Ahşap Yüzeyler 
Plastikler Sedir Mükemmel
ABS Mükemmel Çam Mükemmel
Fiberglass Mükemmel Kontrplak Mükemmel
Formika - Laminat   Tik Mükemmel
Diğer Yüzeyler Sunta Mükemmel
Gazbeton Mükemmel Maun Mükemmel
Sıva Mükemmel MDF Mükemmel
Taş - Kaya Mükemmel
Her Türlü Cam Mükemmel
Ayna Mükemmel
Asfalt Zayıf
Kauçuk Çok Zayıf

  4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ?
       
Uyguladığınız silikon kurumuyorsa raf ömrü süresi bitmiş demektir. Silikonun içindeki formülasyonda kurumayı ve malzemenin donmasını sağlayan hardaner yani sertleştirici süresini doldurmuş, etkinliğini yitirmiş demektir. Normal bir silikonun zar oluşturma kabuk tutma süresi havadaki nem oranına göre 15-50 dakikadır ve tam donma süresi malzeme kalınlığına göre 6-24 saat içerisinde gerçekleşir. Silikonun hiç donmamasının yanı sıra geç donması da o ürünün raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir.ALDA silikonları üzerlerinde yazılı son kullanma tarihleri geçtikten sonra bile 3-5 ay daha kullanabilme özelliğine sahiptir , ancak yüksek nem oranı içeren ortamlarda depolanmış bir silikonun bir yıl içinde kullanılması gerekir. Yine de , üzerinde son kullanma tarihi geçmiş bir silikonun satın alınmasını tavsiye etmiyoruz.

  5 - Silikonlar Sararır mı ?
       
İyi kalite silikon sararmaz. Sararabilmesi için güçlü kimyasallara , çok güçlü ultraviyole ışınlara veya pH sertliği çok yüksek sulara devamlı surette maruz kalması gerekir. 

  6 - Bazı Silikonların Elastikiyeti Çok Az Veya Çok Fazla , Neden ?
       
Genellikle ikinci veya üçüncü kalite olarak sınıflandırılan silikonların üretimi sırasında bazı solventker kullanılmakta ve bu işlem sonucunda silikonun özgül ağırlığı değişmekte , Shore sertliği azalmakta ve yapışma mukavemeti zayıflamaktadır. Bazen de ağır katkılar kullanıldığından Shore sertliği yükselmekte , elastikiyeti azalmaktadır. Kaliteli bir silikonun özgül ağırlığı 1.00 ile 1.05 aralığında olmalıdır. Renkler ; şeffaf silikonda cam şeffaflığında , diğer renkli silikonlarda da parlak olmalıdır.Katkılandırılmış bir silikon çok değişik sorunlara yol açabilir , örneğin yağpıştırılmış bir cam düşebilir , izolasyonu yapılmış herhangi bir alanda yeterli nem , ısı ve toz izolasyonu sağlanamayabilir. Bu nedenle alacağınız silikonlarda tanınmış markaları tercih etmelisiniz.

 7 - Silikon , Sürekli Su Altında Bulunan Yüzeylere Uygulanabilir mi ?
      
Silikonun en önemli özelliği bir su yalıtım malzemesi olmasıdır , ancak su altında kalacak yüzey uygulamalarında silikon kullanıldıktan sonra , yüzeyi en az 5 gün sonra suyla temas ettirmeniz gerekir.

 8 - Silikon Gıda Endüstrisinde Kullanılabilir mi ?
      
Bunun için birinci kalite solvent içerMEyen silikon kullanmak gerekir. Ayrıca uygulama yapıldığında gıda ile temas ettirilmeden en az 3 gün beklenemsi gerekmektedir.

 9 - Silikonun Tarihçesi ve Özellikleri nelerdir?
      
Tarihçe: Silikon II. Dünya Savaşı sırasında, askeri uygulamalarda istenen yüksek ısı dayanımı ihtiyacını karsılamak için ticari amaçlarla geliştirilmiştir. Daha sonraki yıllarda silikonlar üzerine çalışmalar devam etmiş ve malzemenin gerilme mukavemeti, esneme, sarkma ve direnç özellikleri sürekli geliştirilmiştir. Özellikle geliştirilen geniş sıcaklık aralıklarına dayanımı ve buna bağlı olarak fiziksel özellikleri, silikonları sentetik polimerlere göre daha üstün kılmıştır. 

        Özellikleri: Silikon kauçuklar inorganik silika yani kumdan türetilmiştir. Silikonun belkemiği olan kumun oksijen atomları ile işlem görmesi sonucu silikon kauçuk elde edilmiştir. Bu temel işlem, diğer yüksek ısıya dayanıklı kuartz ve camdaki işlemlerle aynıdır. Bunun sonucu olarak, silikon kauçuklar düşük ve yüksek ısılara karsı mükemmel dayanım sağlamakla birlikte, bozucu etkenler olan ozon, hava şartları, UV ışınları, asit, baz, yağ, akışkanlar ve gıda ürünlerine karşıda direnç göstermektedir.

  10 - Anaerobik Nedir?
         
Alda Anaerobik bileşimleri tek komponentli, polyester tip reçineler olup, dişler arasındaki hava temasını keserek, plastik bir yapıştırma ve gevşemezlik sağlar. 

Anaerobikler, metal bir yüzeye bir film tabakası halinde sürüldüğünde, hava teması oldugu sürece donmaz, ancak hava teması kesildiğinde, reaksiyon başlar ve bu süreçte metal yüzey katalitik aksiyon görevi görür ve malzeme donar. 
Demir, çelik, bakır vb. yüzeyler katalitik görevi görmekle birlikte, çinko kaplı, anodize edilmis yüzeyler katalitik görevi üstlenemediklerinden, bu tip yüzeylerde anaerobikler aktif değildirler. 

Farklı viskozite ve renklerde olan anaerobiklerin % 100 donma ve kuruma süreçleri sarı, bronz gibi metallerde 1/4 ila 4 saat (ortamına göre), çelikte 4-12 saat, aluminyumda ise 12-48 saattir. En süratli kurumayı dış aralıklarında yapar. Isı dayanımı 150°C'dir. 

Alda Anaerobik bileşimleri kesinlikle ISO 9002 standartlarıyla üretilmiş olup, zehir veya sağlığa zararlı hiçbir madde içermez. Uzun yıllardan beri gözlenen kullanımlarda hiçbir zararlı etki veya yan tesir gözlenmemiştir. 

Anaerobiklerin kimyevi maddelere yüksek oranda dayanımı vardır. 
Kurumus anaerobik, su, deniz suyu, natürel ve sentetik yağlar, motor yakıtları, organik solventler ve trikloretilen gibi solventlere yüksek düzeyde dayanıklıdır. 

Anaerobikler genel olarak dielektrik özellik taşırlar; mm/250 V. 

Bazı anaerobikler gevşemezliğin yanısıra, contalama, sızdırmazlık özelligi tasır, 0.25 mm.ye kadar olan boşlukları doldurur, kılcal çatlaklara da nüfuz ederek çatlakları doldurup, sürekli sızdırmazlık sağlar.

 
 ÜYE GİRİŞİ
E-Mail
Parola Giriş
Şifremi Unuttum    Üye Olun
 
KURLAR
  EUR : 34,8882 TL
  USD : 32,5111 TL
  
REKLAM
  
YENİ ÇIKANLAR
 ACIK ALAN ISITICI
 ALÜMİNYUM- BAKIR MACUNU AL 1100
 BAKIR SPREYİ CU 800
 YÜKSEK SICAKLIK YAĞLAMA PASTASI HSP 1400
 GIDA ENDÜSTRİSİ YAĞI LMS-FLUİD
 GIDA ENDÜSTRİSİ YAĞI
 KOROZYON KORUMA SIVI 300 ML
 sprey pas dönüstürücü
 TİTAN DİOKSİT RUTİL
 TOZ BOYA GENEL
  

 Tümü....

  
KAMPANYALAR
 ACIK ALAN ISITICI
 kolonyalı islak mendil
 Boya uygulama izgarasi
 Calisum Boya kalınlık olcum cihazı
 Tadilat bakım onarım isleri
 ve-ge 45*100 koli bantı 6 lı
 Fenomasticc Silk
 Fenomastic Matt
 Würth Jant Temizleyici Sprey
 LG SKY SCRAPER MERDIVEN
  

 Tümü....

   

Hakkımızda

Garanti Şartları

Telif Hakları

Gizlilik İlkesi

Satış Sözleşmesi

İade ve İptal Koşulları

İletişim

©Center Bazaar / tasarım ve yazılım LİLAYazılım